2013/05/27

Hargnema hakkab uus jutulõng

Kas tõesti uus postitus? Oi, kui tubli.

Lugesin läbi just ühe väga meeldiva raamatukese ja mõtlesin, et miks mitte head asja teistegagi jagada. Seega otsutasin, et alates tänasest hakkan veel 'espeshell' blogisse riputama loetud kohalikku hääd kirjandust, nähtud hääd filmindust, animakunsti ja kõike muud. Teisisõnu, mu õpingute kõige paremaid osi.^^

Niisiis, esimeseks sissekandeks saab...
Oda Hideji "Miyori no mori" ehk "Miyori metsa" esimene osa.
Üle üüratu aja lugesin jälle mangat ning - nagu alati - sain meeldiva üllatuse osaliseks.
 Jutt käib Miyori-nimelisest tüdrukust, kes perekondlike probleemide tõttu maale vanaema juurde elama peab minema. Seal satub ta aga lihtsalt teise elukoha asemel hoopis teise maailma, kus elavad igasugused imevigurid-metsavaimud. Alguse saab rännak, mis ei jäta kedagi muutumata-puutumata. See on küll väga lihtne sisukokkuvõte/tutvustus, aga soovitan soojalt internetist otsida, kui on huvi maagia, metsatontide, Jaapani folkloori jms vastu. Väga armas ja lõbus, kuid vägagi õpetlik fantastika. Just nagu mulle meeldib. :)
Eriti meeldib muidugi see, et seeria on väljastatud Akita Kirjastuse poolt ja suur osa dialoogist käib nostalgilises maamatsimurrakus.
Akita forever! :D
Ehk järgmisena proovin Osaka murdes raamatut lugeda. Mõistetavus on arvatavasti 10%, aga vähemalt midagi ma sealt õpin ikka.

Egas muud kui hääd sirvimist!

No comments:

Post a Comment